1.12.09

A World Of Comedy - JH Slot 29/11/2009


Na een leuke maar vermoeiende dag toch op tijd in mijn favoriete jeugdhuis geraakt! Reden was 'A World Of Comedy'. Enkele keren per jaar, maar nog steeds niet genoeg, organiseerd het jh een avond comedy. Ideaal om het weekend mee af te sluiten; alleszins beter dan Boer Zoekt Vrouw te kijken thuis in de zetel! Voor deze avond werden Veerle Malschaert en Jeroen Leenders geboekt. Wie? Jeroen Leenders trad reeds op in het Canvasprogramma Comedy Casino Cup. Veerle Malschaert is beter bekend als 'Carla' uit de VRT/Eén-serie 'Flikken'.
Eerse aan zet was Leenders. Zijn verhaal handelde grotendeels over het leven in de grootstad (Antwerpen) en de verschillen tussen stad en land. Geweldige jokes over de verschillen in mensen (moslims versus joden versus christenen versus ...), telkens met een cynisch ondertoontje. Verder nog een korte impro over het Belgische rookverbod. Enkel jammer van de stille tussenposes, alsof hij zijn tekst kwijt was... Behalve dit kleine puntje kritiek toch een geweldige show met dito jokes!
Na een pauze waarin net 2 sigaretten en 2 pinten geconsumeerd konden worden en waarin nog gauw even een kort toiletbezoek in pastte, startte Veerle met haar act. Ze begon met de waarschuwing dat ze af en toe 'een beeke zot zou kunnen doen', maar het publiek dat maar moest negeren, wetende dat ze die avond haar eisprong zou hebben... Tjah. Onderwerpen zoals het leven als vrouw, de verschillen tussen man en vrouw en het gegeven 'nieuwe man' passeerden de revue. Iets minder lachsalvo's als bij haar voorganger, maar meer interactie met publiek.
Beiden sloten hun act af onder luid applaus van het talrijk opgedaagde publiek. Na een fijne nabespreking (buiten, met sigaret in de hand, en pils in de andere hand) met vrienden, maten, kennissen en anderen, met een goed gevoel huiswaarts gekeerd.
Deze avond werd wel overschaduwd door het plotse overlijden van één der Wortelse dorpshelden! Jaak Aerts, eigenaar en medeoprichter van JH Slot, stierf deze namiddag in het bijzijn van zijn familie. Jaak werd 82. We zullen hem nooit vergeten!
Merci Jaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten